Rahman Suresinin İnişi

Mekke döne­minde inmiş­tir. 78 âyet­tir. Sûre, adını ilk âyeti oluş­tu­ran ve Allah'ın sıfat­la­rın­dan biri olan “er-Rahmân” keli­me­sin­den almış­tır. Sûrede baş­lıca, Allah'ın nimet­leri, bir­li­ğini ve kud­re­tini gös­te­ren kâinat delil­leri ve günah­kâr­la­rın kıya­mette kar­şı­la­şa­cak­ları korku ve şid­det konu edilmektedir.
21.01.2024 03:59:24
Rahman Suresinin İnişi ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rahman Suresinin İnişi Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Rahman Suresinin İnişi"
Rahman Suresinin İnişi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Rahman Suresinin İnişi konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.
Admin . 28.01.2013

Rahman Suresi Meali

1 - Rahmân (Çok merhametli olan Allah) 2 - Kurân'ı öğretti.3 - İnsanı yarattı.4 - Ona beyanı öğr...
Devamını Oku

Rahman Suresi Tefsiri

Rahman sûresi, İslam inancının esaslarını ele alan Mekkî sûrelerdendir. Bu sûre, diğer mübarek sûreler arasında bir gelin gibidir. Bunun içindir ki, hadiste şöyle b...
Devamını Oku

Rahman Suresi Fazileti

1. Rahmân (Çok merhametli olan Allah) 2. Kurân'ı öğretti.3. İnsanı yarattı.4. Ona beyanı öğretti...
Devamını Oku

Rahman Suresi Kaç Ayet

Kur'an'ı Kerîm'in 55. Sûresidir. Mekke'de nâzil olup 78 âyettir. Allah'ın isimlerinden (Esmâ-i Hüsnâ'dan) biri olan (Rahmân) sûrenin birinci âyetinde geçer. Rah...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Rahman Suresi
Rahman Suresi Meali
Rahman Suresi Oku
Rahman Suresi Tefsiri
Arapça Rahman Suresi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024