Rahman Suresi Kaç Ayet

Kur'an'ı Kerîm'in 55. Sûresidir. Mekke'de nâzil olup 78 âyettir. Allah'ın isimlerinden (Esmâ-i Hüsnâ'dan) biri olan (Rahmân) sûrenin birinci âyetinde geçer.
Rahmân sûresinde Allah'ın, kendi yarattığı insana Kur'an'ı ve "beyânı" yani konuşmayı ve düşüncelerini açıklamayı öğrettiği bildirilir. Semâvî cisimlerin düzeninden bahsedilir. Allah'ın insanlara olan lütuf ve ikramlarından örnekler verilir, insanın yaratılışı, Allah'ın mutlak hâkimiyeti, kudretinden misaller, kıyamet günü ve o günde isyankârların cezaları ve Allah'ı tanıyıp O'na saygılı olanların göz kamaştırıcı mükâfaatları Rahman sûresinin diğer konularını teşkil eder.
Bu sûrede Allah'ın kudretini ve nimetlerini bildiren âyetler arasında "Şimdi Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlıyorsunuz?" meâlindeki âyet sık sık tekrar edilir. Abdullah b. Ömer'in naklettiğine göre Ashâb-ı kiram, bu âyet okundukça, Hz. Peygamberin tavsiyesina uyarak, "Yâ Rabbi, senin hiçbir nimetini inkâr etmiyoruz. Sana hamdolsun” derlermiş.
19.01.2024 06:51:17
Rahman Suresi Kaç Ayet ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Rahman Suresi Kaç Ayet Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

2 Yorum Yapılmış "Rahman Suresi Kaç Ayet"
Çok iyi abi ya
Hıyar . 02.10.2017
Rahman Suresi Kaç Ayet hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Lütfen düşüncelerinizi bizimle ve diğer kullanıcılar ile paylaşın, Rahman Suresi Kaç Ayet konusunu geliştirmemize ve en doğru bilgileri sunmamıza yardımcı olun.
Admin . 28.01.2013

Rahman Suresi Meali

1 - Rahmân (Çok merhametli olan Allah) 2 - Kurân'ı öğretti.3 - İnsanı yarattı.4 - Ona beyanı öğr...
Devamını Oku

Rahman Suresi Tefsiri

Rahman sûresi, İslam inancının esaslarını ele alan Mekkî sûrelerdendir. Bu sûre, diğer mübarek sûreler arasında bir gelin gibidir. Bunun içindir ki, hadiste şöyle b...
Devamını Oku

Rahman Suresi Fazileti

1. Rahmân (Çok merhametli olan Allah) 2. Kurân'ı öğretti.3. İnsanı yarattı.4. Ona beyanı öğretti...
Devamını Oku

Rahman Suresinin İnişi

Mekke döne­minde inmiş­tir. 78 âyet­tir. Sûre, adını ilk âyeti oluş­tu­ran ve Allah'ın sıfat­la­rın­dan biri olan “er-Rahmân” keli­me­sin­den almış­tır. Sûrede baş­...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Rahman Suresi
Rahman Suresi Meali
Rahman Suresi Oku
Rahman Suresi Tefsiri
Arapça Rahman Suresi
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024